OSLO

NEMES ÉS DISZKRÉT
A STÍLUS ÉRINTÉSE


WEBSHOP

TÖBB, MINT AMI SZEMMEL LÁTHATÓ


Hagyd, hogy a szemed kövesse a kifinomult vonalvezetést.
Érezhető, ahogy a meleg hatású textilburkolat gondosan magában foglalja a technológiát. Az első találkozáskor az OSLO magára szegezi a tekintetet és a kisugárzása arra ösztönöz, hogy a további érzékeit is megnyissa. Az életteli színek, a meglepő textúra, az érzés, hogy sokkal több rejlik a felszín alatt. A visszafogottan hímzett hangerő szabályozó gombok közvetítik a következő üzenetet: „Hangszóró vagyok”. Hívogatóan csábít rá, hogy közelítsük meg, fedezzük fel, ismerjük meg.

Az OSLO valóságos. Az OSLO hiteles. Az OSLO eredeti. Az egyenes, kompakt kialakítás azt sugallja, "Vigyen magával bárhova." Ez a skandináv design szépsége: Nem tolakodó, diszkrét, de rendkívül pozitív élményt nyújt, amely egy magabiztos megnyilvánulás a további belső értékekről.
Nézze a vonalakat és hagyja, hogy magával ragadja a szabadság és a luxus érzete. Nem csalás, nem ámítás. Egyszerűen a figyelem középpontjába kerül.

OSLO HANGJA


GOLD AWARD


Az OSLO hangszóró a kiemelkedő designért megkapta a rendkívül tekintélyes GOLD AWARD elismerést.
A dán formatervezett VIFA OSLO egy kiemelkedően jól felszerelt Bluetooth hangszóró, amely nagyszerűen fog kinézni a nappaliban: tökéletes technológiai összeköttetés, élethű hangminőség és tökéletesre fejlesztett formatervezés. A kényelmes és jól kialakított fogantyú egybeolvad a matt polírozott öntvény vázzal, a hangszóró többi részét pedig a különleges kárpitos szövet fedi. A technikai felületek így rejtve maradnak. Csak a lényeg látható, se több, se kevesebb.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönheti az OSLO a német zsűri elismerő véleményét, amit a rangos díj átadásával igazolnak.
WEBSHOP

A TERMÉSZET TÖKÉLETESSÉGE


Lágy textúra. Meleg érintés. Az OSLO meglepő tapintása a gyapjúburkolatból származik. Alaposan kiválasztott és gondosan szőtt fonalak, a KVADRAT névjegyével.

A múltban megszerzett tapasztalatok és az intuíció kísérte az egész munkamenetet, aminek végén a KVADRAT-nak sikerült lefordítani tapintható ismereteit a hangzás világára. A durva és vastag, vagy a selymes és vékony szövésmintákkal létrehozott szövet alapvető fontosságú a kiváló hangzáshoz és a teljes termékélményhez. Figyelemfelkeltő a szemnek, a füleknek és az ujjhegyeknek is. A gyapjú tökéletesen természetes tökéletlenség, a kényelem és kifinomultság megnyugtató és alapvető érzése. Egy univerzális anyag, amely egyaránt tiszteletben tartja az ellenállást és a szépséget is.

Az Oslo egyszerű megérintésével valóban érthető lesz a termék alapvető minősége és tartóssága, valamint a különleges alapanyagok szerepe: Azt kapod, amit érzel.
WEBSHOP

VÉLEMÉNYEK


Amit mások mondanak a hangszóróinkról, nagyon fontos a számunkra.

Természetesen büszkék vagyunk rá, amikor olyan szavakat használnak, mint "extravagáns hangzás", "finom kidolgozás" és "a kategória legjobbja".
WEBSHOP
TELJES SÁVSZÉLESSÉGŰ, "FULL RANGE" HANGSUGÁRZÓK
A Vifa 50 mm-es teljes sávszélességű hangszórói egyidejűleg közép- és magassugárzóként is működnek, így lefedve a frekvenciatartományt kb. 250Hz-től 20000Hz-ig. A bal és jobb oldali csatorna szélessávú hangszórói a lehető legnagyobb távolságra helyezkednek el egymástól. Kissé hátrafelé és oldalra néznek, hogy optimális teljesítményt biztosítsanak a különböző hallgatási magasságok és a maximális sztereó szélesség tekintetében. Ezen túlmenően a többi elemtől szeparáltan építettük be ezeket, hogy elkerülhető legyen az interferencia a mélyhangszórókkal, egyben biztosítva a roll-off jellemzők pontos ellenőrzését is( hang leválása a hangszóróról). Teljes sávszélességű sugárzóink merev és könnyű alumínium kúppal és porvédő sapkával vannak ellátva, melyek speciálisan kialakított geometriával rendelkeznek a sima és pontos frekvencia-válasz érdekében. A szellőztetett alumínium hangtekercselés biztosítja az alacsony súlyú mozgó tömeget és a jó hűtési tulajdonságokat. A csúcsán réz sapka segít tovább csökkenteni a nemkívánatos torzítást és növelni a pontos frekvencia-választ. Az erős Neodymium mágnes kompakt méretben biztosítja a nagy hatékonyságot. Mindez a közép- és magas frekvenciák rendkívül koherens és természetes reprodukciójához vezet, ami elősegíti a Vifa termékeire jellemző hiteles és tiszta hangélményt.
"FORCE BALANCED" MÉLYSUGÁRZÓ
A Force Balanced Woofer egy olyan egyedi kialakítású rendszer, amely két egymásnak háttal elhelyezett 100 mm átmérőjű mélynyomót foglal magába. A tervezők ezeket a hangszórókat úgy helyezték el a burkolat mögött, hogy az egyik mélynyomó az előlap felől, a másik pedig hátulról sugároz. Mindkét mélynyomó egyszerre mozog, de pont 180 fokkal ellentétes irányban, így a mechanikai rezgések kioltják egymást és nem terjednek ki a külső borításra. A két mélynyomót a hátoldalukkal egymáshoz rögzítették, ezáltal egy igen merev, szilárd kialakítású konstrukciót hoztak létre, amely képes a tökéletesen pontos elindulásra illetve megállásra, és a zavartalan mikro-rezdülések hihetetlenül precíz kivitelezésére. A basszus hangzást nagyban fokozza az előlap, és a hangszóró borítás hátoldala között létrejött rendkívül stabil mechanikai kapcsolat, amelyek köszönhetően a rezgésekből fakadó zajok minimalizálódnak.Az energia itt nem vész el. Hangokká alakul.
DIGITÁLIS "PURE PATH" ERŐSÍTŐ
Ez a nagyszerű erősítő megtöbbszörözi és továbbítja az erősített bemeneti jelet a meghajtóknak további áramfelhasználás vagy egyéb torzítás nélkül.

A Vifa erősítő tervezési stratégiája világos és egyszerű; a digitális tartományban lévő jelet a lehető legjobban megőrizzük, azaz így elkerülhető a zajterhelés. A továbbiakban pedig a digitális jelet olyan óvatosan kezeljük, mintha az analóg tartományban működnénk.

Termékeinkben az erősítést a digitális Pure Path típusú kapcsolt (D osztályú) teljesítményerősítők kezelik. Ez hat erőteljes, különálló erősítőcsatornát kínál a maximális térhez és az optimális teljesítményhez. Mindehhez egy nagy teljesítményű DSP (digitális jelfeldolgozó) csatlakozik, amely kiegészíti a 100% -os digitális jelláncot, és nagyon alacsony zajkibocsátással, alacsony torzítással és nagy dinamikatartománnyal egészíti ki a terméket.

Mindez biztosítja azt a hiteles és tiszta hangot, amely a Vifa védjegyévé vált.
SZIMMETRIKUS PASSZÍV RADIÁTOR
A Vifa hangszóró passzív radiátora egy 60x140mm nagyságú lapos merev membrán, amelyet a precízen kiegyensúlyozott mélysugárzók által okozott rezonancia hoz mozgásba. A borítás kicsi, kompakt méretű kialakítása miatt egy reflexcsöves rendszernek igen hosszú, keskeny csőre lenne szüksége, hogy kellően alacsony frekvenciájú rezgéseket tudjon sugározni. A hang nagy része a külső borításon belül keletkezne és a cső két végén a légmozgás is zajt okozna. A passzív radiátoros megoldás nem foglal helyet a hangszóró belsejében, és nem okoz zajt. A Vifa Symmetric Passive Radiator két radiátort foglal magába, amelyet a hangszóró két ellentétes oldalára szereltek fel az aktív Force Balanced Woofer rendszer mélynyomóitól egyenlő távolságra. Ezáltal kiegyenlítődik a passzív radiátorokra és a mélynyomókra eső mechanikai terhelés. Ennek a kialakításnak köszönhetően képes egy kis méretű hangszóró lenyűgöző basszus hangzást reprodukálni.
AKKUMULÁTOR (LI-ION)
A beépített akkumulátor lehetővé teszi, hogy szó szerint mindenhol élvezhesse a zenéit. A Vifa kiváló minőségű lítium-ion akkumulátorai kiváló teljesítményt, élettartamot és környezetbarátságot biztosítanak. Azonnal nagy teljesítményt nyújtanak, és megőrzik a dinamikát a lejátszott zenében. Hangerő függvényéban akár 12 órányi folyamatos zenelajátszást is biztosítanak.

SPECIFIKÁCIÓK

icon-0001

MÉRETEK

268 mm / 181 mm / 90 mm
icon-1000

SÚLY

2.4 kg
icon-0009

SZÍNEK

Kavics szürke
Homok sárga
Óceán kék
Mélykék
Fenyő zöld
Pala fekete
icon-0006

CSATLAKOZÁS

Bluetooth 4.0 aptX
AUX 3.5 mm mini-jack
NFC
icon-0002

AKKUMULÁTOR

Tölthető Líthium akkumulátor
icon-0004

ANYAGOK

Öntött egyrészes alumínium váz
Polikarbonát házbetétek
Rácsos burkolat / Egyedi Kvadrat gyapjú textillel borítva
icon-0005

HANGSZÓRÓK

teljes sávszélességű
2 x 50 mm Vifa egység alumínium kúppal és neodímium mágnessel

Woofer
2 x 65 mm Vifa egység lapos szendvics membránnal és neodímium mágnessel, "erő kiegyenlített" konfigurációban egymásnak háttal erősítve, 180 fokos eltolt sugárzással, melyet 2 passzív radiátor támogat.
icon-0003

FREKVENCIA ÁTVITELI TARTOMÁNY

55 Hz - 18 kHz @ +/- 3 db
icon-0008

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Bluetooth aptX
Lítium-ion akkumulátor
"Erő kiegyenlített" (Force balanced) mélysugárzók, 180 fokos fáziseltolással, hangolt passzív membránokkal​​
"D"osztályú csatornánkénti erősítő modulok, 72 W teljesítményfelvétellel
DSP crossover optimalizált alacsony torzítással és nagy pontossággal
icon-0007

DOBOZ TARTALMA

Vifa Oslo, tápegység, AUX 3,5 mm-es mini jack kábel, utazótáska, kézi, gyors útmutató és garancia